Fyr & fisk & food

Vår tredje dag på U-do klättrade vi upp i en fyr.
 
Det var lite spännande att klättra upp för den smala stegen. Efter att vi hade påbörjat vårat lilla äventyr följde andra efter och klättrade upp de med.
 
Väl nere på marken igen fortsatte vi att utforska ön.
 
 
Vi vandrade runt en liten stund och tittade på de fina små husen och handlade lite. På väg hem igen gick vi värsta omvägen och kom lite sent till vår dejt med fiskaren från restaurangen som vi jämt åt på.
 
Vi skulle nämligen ut på fisketur i hans lilla båt!
 
Sjösjuka fiskaren Kim höll hårt i båten när vi guppade runt på de stora vågorna.
 
Havet var blåsigt och blött.
 
Vi fiskade med väldigt primitiva metoder. Det fungerade utmärkt! Så fort Kim stoppade ner fiskelinan fick han napp.
 
Lycka!
 
På väg hem igen kom det en så stor våg att hela båten täcktes med vatten och vi alla blev dygnsura. Jakob fick vågen rakt i ansiktet och saltvatten öste ut ur munnen på honom efteråt.
 
Men inget ont som inte har nått gott med sig! Vi fick ihop lite fiskar ändå. Dock gav restaurangägaren bort dem till sin svärfar och bjöd oss på lite sashimi från hans restaurang istället.
 
Mums!
 
Vi beställde in en väldigt ovanlig fisk som anses vara en riktigt delikatess. En av de bästa fiskarna att göra sashimi på. Den är svår att fånga och fiskarna lyckas endast fånga ett fåtal per år.
 
Vi fotade och insåg plötsligt att fisken fortfarande rörde på sig! Den öppnade och stängde munnen och fenan viftade plötsligt till...
 
Väldigt färsk fisk kan man säga. Och gott var det. Fiskaren (som även var kocken på restaurangen) kom sedan och hämtade fiskhuvudet och gjorde soppa på det.
 
Efter att vi hade ätit klart kom han och satte sig hos oss och bjöd på halvtorkad bläckfisk och soju. Det var helt gudomligt gott tillsammans med majonäs, soja och öl.
 
Sen satte han igång och körde lite kareoke för oss. Riktigt trevlig kväll.